Integrated Risk Manager

Ben jij ons nieuwe Financial Risk Manager die risk management verder gaat vormgeven bij Lifetri in Hilversum?

Wij hebben een mooie vacature waarbij je toezicht houdt op risico’s bij een groeiende verzekeraar!

Hier ga je werken

Wij zijn Lifetri, een jonge startup opgericht door het Amerikaanse TPG Sixth Street Partners. Sinds onze oprichting in 2018 hebben we maar één doel: groeien!

Wij zijn een snelgroeiende verzekeraar met grote ambities in de markt van levensverzekeringen. Afgelopen jaar hebben we met de overname van uitvaartverzekeraar Nuvema een mooie eerste stap gezet in onze groeiambitie. Wat ons kenmerkt? We zijn ambitieus! We willen het beste serviceboek van Nederland zijn. En we hebben alweer de volgende stappen gezet in onze groei. Eind dit jaar verwachten we verder uit te gaan breiden.

Hoe draag je bij aan onze ambitie?

Voor Lifetri is goed asset & liability management van groot belang. Een optimale challenge tussen eerste en tweedelijns risico en balansmanagement draagt bij aan optimalisatie hiervan. Als Risk Manager (2nd line RM & FRM) heb je daarmee een belangrijke rol in de gronding, verder vormgeven én vernieuwen, van risk management binnen Lifetri. Na de overname van Nuvema en de verwachte uitbreiding eind dit jaar, zijn we hard aan de slag om processen en systemen te integreren. Ook zorgen onze groeiplannen en veranderende wet- en regelgeving voor veel uitdaging onder andere voor de afdeling Compliance & Risk. In deze rol overzie je zowel financiële als niet financiële risico’s, waarbij je je focust op financiële risico’s (core competency). Je draagt als Risk Manager bij aan onze ambitie door het door ontwikkelen, uitvoeren en onderhouden van het integrale risk management proces, inclusief bijbehorende tools. Je vervult in deze rol de SII sleutelfunctie voor risk management.

Je bent een belangrijke partner voor de CFO en bent betrokken bij verschillende trajecten, denk aan (nieuwe) acquisities die geïntegreerd moeten worden in de (financiërings)structuur van Lifetri. Je neemt deel aan het ALCCO, van waaruit belangrijke beleggingsvoorstellen met een 2e lijns oordeel naar het Management Board gaan. Je bouwt een stevig raamwerk dat financiële en niet financiële risico’s zichtbaar maakt zodat het Management Board hier tijdig van op de hoogte is. Onder andere door risicobeoordelingen te coördineren, relevante ontwikkelingen om te zetten naar praktische toepassingen en de effectiviteit en efficiency van de strategie te monitoren en te verbeteren. Bovendien ben je ambassadeur van het risicobewustzijn, waarbij jij je opstelt als positief-kritische partner van de afdelingen. Daarnaast werk je nauw samen met andere afdelingen, zoals Actuariaat, Asset Management en Audit. Jouw belangrijkste aandachtgebieden voor kwantitatief financieel risicobeheer zijn:
 • Verzekeringstechnisch- en reserveringsrisico • Asset Liability Management (ALM)
 • Beleggingsrisico (effecten en derivaten)
 • Liquiditeits- en concentratierisico
 • Herverzekerings- en andere risico verminderende methoden
 • Financiële risico’s omtrent het werken met tussenpersonen

Verder zijn je werkzaamheden:
 • Door ontwikkelen, uitvoeren en onderhouden van het risk management beleid, framework en proces;
 • Begeleiden en ondersteunen bij de uitvoering van risk management activiteiten door de verschillende afdelingen;
 • Ondersteunen en adviseren bij de uitvoering van risk assessments;
 • Uitvoeren controleactiviteiten vanuit een tweedelijnsrol;
 • Adviseren over het ontwerpen en implementeren van controles om risico’s te beperken;
 • Testen en evalueren van controles om de effectiviteit en mate van compliance vast te stellen;
 • Registreren en kwantificeren van risico’s en afwijkende controles;
 • Monitoren en rapporteren over de effectiviteit van controles;
 • Periodiek rapporteren over actieve risico’s, onder andere aan het Management Board
 • Verhogen van het risicobewustzijn in de gehele organisatie;
 • Het bewaken en analyseren van relevante ontwikkelingen (wet- en regelgeving, interne projecten etc.) binnen en buiten de organisatie.

Wij willen jou want

Jij bent een daadkrachtige risk professional die financiële risk processen kan ontwerpen en collega’s weet mee te krijgen bij de implementatie. In deze rol ben je de belangrijkste functiehouder voor de Solvency II Risk Managementfunctie en weet je met jouw uitstekende communicatievaardigheden goede relaties op te bouwen met collega’s en belangrijke stakeholders. Daarnaast ben je een leuke collega ;-) en herken je jezelf in onderstaand profile:
 • Een afgeronde relevante opleiding op WO niveau aangevuld met opleidingen op het gebied van risk management, bijv. RO, RA, RE, CFA of vergelijkbaar
 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring in een (internationale) financiële omgeving op het gebied van financial risk
 • Aantoonbare ervaring als Risk Manager bij verzekeraars/banken én met het opbouwen van risk management processen en beheersframeworks zoals COSO/ERM
 • Communicatief vaardig en uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrif .
* Een uitgebreide screening is onderdeel van de procedure bij indiensttreding. De Nederlandsche Bank zal op de hoogte worden gebracht van de benoeming van de geselecteerde kandidaat. Ook zal de geselecteerde kandidaat aan de ‘Fit and Proper’ toetsing moeten voldoen.

Dit hebben we jou te bieden
 • Een rol als all-round Risk Manager in een complexe, uitdagende en internationale werkomgeving
 • Een marktconform salaris op basis van 38 uur per week, afhankelijk van relevante ervaring
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden waaronder een 13e maand, reiskostenvergoeding en collectieve pensioenregeling
 • De mogelijkheid om flexibel te werken, een persoonlijk ontwikkelbudget en breed trainingsaanbod om jezelf te ontwikkelen
 • Een goed bereikbare werklocatie in Hilversum Arenapark. Begin volgend jaar verhuizen we naar een locatie in Utrecht

Enthousiast?
Hebben we je interesse gewekt en lijkt het je leuk om je kennis en ervaring in te zetten om Lifetri te helpen groeien?

Stuur je CV en korte motivatie per mail door via de 'Solliciteer' button en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je meer weten? Neem telefonisch of via Whatsapp contact met Sandra Charan, recruiter a.i. via 06-40107924.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature betreft een parttime functie.

Gepubliceerd
02-09-2019
Standplaats
Hilversum
Opleidingsniveau
Master / Postdoctoraal
Salaris
Een marktconform salaris
Trefwoorden
.
Branche
Bank & Verzekeringswezen
Provincie
Noord-Holland
Trefwoorden
.