Investment Risk Manager

Word jij de nieuwe Investment Risk Manager bij Lifetri in Hilversum?

We hebben een interessante functie waarbij je dè sparringpartner bent op het gebied van (financiële) risico’s van beleggingsvoorstellen. Een functie die je met jouw kennis en ervaring verder kunt vormgeven in een groeiende organisatie!

Hier ga je werken

Wij zijn Lifetri, een jonge startup opgericht door het Amerikaanse TPG Sixth Street Partners. Sinds onze oprichting in 2018 hebben we maar één doel: groeien!

Wij zijn een snelgroeiende verzekeraar met grote ambities in de markt van levensverzekeringen. Afgelopen jaar hebben we met de overname van uitvaartverzekeraar Nuvema een mooie eerste stap gezet in onze groeiambitie. Wat ons kenmerkt? We zijn ambitieus! We willen het beste serviceboek van Nederland zijn. En we hebben alweer de volgende stappen gezet in onze groei. Eind dit jaar verwachten we verder uit te gaan breiden.

Hoe draag je bij aan onze ambitie?

Als Investment Risk Manager (1st line) heb je een belangrijke rol in het overzien van (financiële) risico’s van de beleggingsvoorstellen. Je bent secretaris van de ALCCO en verantwoordelijk voor de agenda van de ALCCO die je samen met de CFRO voorbereidt. Ook zorg je voor tijdige opvolging van acties die voortvloeien uit de ALCCO. Je controleert of het beleggingsproces wordt nageleefd en dat investeringsvoorstellen voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen. Ook beoordeel je voorstellen aan de ALCCO die na een positief advies worden ingebracht bij het Management Board voor besluitvorming.

Na de overname van Nuvema en de verwachte uitbreiding eind dit jaar, zijn we hard aan de slag om processen en systemen te integreren. Onze groeiplannen en veranderende wet- en regelgeving zorgen voor veel uitdaging onder andere voor de afdeling asset management. Hierdoor ontstaan het belang om de investment risk activiteiten te verzwaren. Het is daarom belangrijk dat je als geen ander risico’s weet te analyseren en te benoemen, en adviezen goed kan onderbouwen.

Je bent onderdeel van het team Asset Management en voert checks-and balances uit op aanverwante activiteiten. Samen met de manager Actuariaat, ben je verantwoordelijk voor het Capital Management van Lifetri. Je snapt de dynamiek tussen een aandeelhouder en toezichthouders en bent sterk in stakeholdermanagement. Om een echte bijdrage te kunnen leveren aan onze ambitie is het belangrijk dat je zowel in staat bent om te versnellen én vertragen. Het is dus belangrijk dat je bewust bent van eigen belangen en die van anderen. Tot slot coördineer je het maandelijkse Asset Management-rapport samen met de Asset-manager en Finance & Control afdeling.

Wij willen jou want

Jij bent een snelle denker en bekijkt zaken vanuit diverse invalshoeken. Je kan anderen goed overtuigen en legt makkelijk verbinding met collega’s en anderen die je meeneemt in jouw visie. Daarnaast ben je een leuke collega ;-) en herken je jezelf in onderstaand profiel:

  • Een afgeronde relevante opleiding op WO niveau aangevuld met opleidingen op het gebied van risk management, bijv. RO, RA, RE, CFA of vergelijkbaar;
  • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring in een (internationale) financiële omgeving op het gebied van investment risk;
  • Aantoonbare ervaring als Risk Manager bij verzekeraars/banken én met het opbouwen van risk management processen en frameworks zoals COSO ERM;
  • Communicatief vaardig en uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
* Een uitgebreide screening is onderdeel van de procedure bij indiensttreding.

Dit hebben we jou te bieden
  • Een marktconform salaris op basis van 38 uur per week, afhankelijk van relevante ervaring
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden waaronder een 13e maand, reiskostenvergoeding en collectieve pensioenregeling
  • De mogelijkheid om flexibel te werken, een persoonlijk ontwikkelbudget en breed trainingsaanbod om jezelf te ontwikkelen
  • Een goed bereikbare werklocatie in Hilversum Arenapark. Begin volgend jaar verhuizen we naar een locatie in Utrecht
Enthousiast?

Hebben we je interesse gewekt en lijkt het je leuk om je kennis en ervaring in te zetten om Lifetri te helpen groeien?

Stuur je CV en korte motivatie via de 'Solliciteer' button en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je meer weten? Neem telefonisch of via Whatsapp contact met Sandra Charan, recruiter a.i. via 06-40107924.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature betreft een parttime functie.

Gepubliceerd
02-09-2019
Standplaats
Hilversum
Opleidingsniveau
Master / Postdoctoraal
Salaris
Een marktconform salaris
Trefwoorden
.
Branche
Bank & Verzekeringswezen
Provincie
Noord-Holland
Trefwoorden
.